Érthető pénzügyek Önnek:

PénzMentor

By

Csökkentek a kamatok

                     
            “A szegénység és a gazdaság többnyire nem pénz, hanem jellem kérdése”
                                                                                                                     / Étienne Rey /

 

 

Hazánkban az emberek vagy kényszerből vesznek fel hitelt, vagy csak a vágyaik kielégítésére, azaz mert megajánlják nekik, illetve a bankban rábeszélik őket. Nagyon sok fedezetlen hitelt használnak (személyi kölcsön, hitelkártya, folyószámlahitel, diákhitel stb.). Ezeknek a termékeknek általában havi törlesztője vagy költsége van. A „csak” meglévő hitelkártyának, folyószámlahitel-keretnek használat nélkül nincs díja, de ha az ügyfélnek valamikor a jövőben hitelre lenne szüksége, a bank mindkét meglévő, de nem használt hitelterméket úgy veszi figyelembe, mintha mindig ki lenne használva, és egy becsült havi törlesztőt számol hozzájuk. Ez a becsült havi törlesztő a hitelfelvételkor a meglévő, igazolt jövedelmet lecsökkenti, így a bank kevesebb fizetéssel számol, és ez által a felvehető hitel összege is kevesebb. De az is előfordulhat, hogy emiatt nem lesz elég jövedelem a hitel felvételéhez.

 

hitelkártya

 

Mindenkinek azt javaslom: aki nem használja ezeket a banki szolgáltatásokat, mindenképp mondja fel vagy cserélje gazdaságosabbra, hitelkártyáját adja vissza.

Ezeknek a hiteleknek igen magas a kamata és az egyéb járulékos költsége is (kártyadíj, zárlati díj stb.). Személyi kölcsön esetében nem ritka a 20% fölötti kamat, hitelkártya esetén a 30% fölötti kamat sem.

Ha a visszaadás/megszüntetés nem megoldható, akkor érdemes Önnek is elgondolkodnia azon, hogy egy költséghatékonyabb, az Ön számára előnyösebb megoldást válasszon. Ezen ügyfeleknek egyik partnerbankunk kidolgozott egy egyedi „adósságrendező” személyi kölcsönt, melynek kamata akár 6,95% is lehet. Szinte „bármilyen” fedezetlen hitel kiváltható vele, pl.: személyi kölcsön, hitelkártya, folyószámlahitel (Provident, Cofidis), diákhitel, áruhitel, autóhitel.

 

Erről a spórolási lehetőségről januárban már írtunk Önöknek, de akkor még nem ezzel az egyedi kamattal lehetett hozzájutni. A partnerbankunk csökkentette kamatait és ez a kedvező kamatozású lehetőség már az  Önök számára is elérhető.

 

 

pénz

 

A folyósítási díj 0%, és egyéb díjjal sem kell számolnia igényléskor. A hitelfelvétel során nem kell kalkulálnia rejtett költségekkel. A törlesztő részlet a teljes futamidőre rögzített.

 

Ha Ön ezt a konstrukciót választja, akkor jelenlegi terheit, kiadásait csökkenteni, optimalizálni tudja.

 

Kérem, ha Önnek vagy családtagjának, ismerősének vannak a már említett „jóárasítandó” hitelei, jelentkezzen. Keressen, hogy minél előbb tudjuk optimalizálni kiadásait és ezáltal pénzt tudjunk Önnek megtakarítani.

 

Jelentkezés

Segítünk Önnek kiválasztani az optimális megoldást. Munkatársunk visszahívjaVisszahívást kérek