Érthető pénzügyek Önnek:

PénzMentor

By

Spóroljon egészségügyi kiadásain

“Úgy döntöttem, hogy boldog leszek, mert az nagyon egészséges”
/Voltaire/

 

 

Gondolja végig, mennyit költ Ön saját és családja egészségére!

 

Az egészségpénztár olyan megtakarítási öngondoskodási forma, ami az egészség védelmét elősegítő ellátásokat, valamint az egészségügyi szolgáltatásokat szervezi és finanszírozza. Mindennapi életünkben számos kiadás merülhet fel váratlan megbetegedések esetén vagy előre tervezett beavatkozások igénybevételénél. Ezeket legtöbbször önerőből kell finanszírozni. Az egészségpénztár használata esetén némi segítséget (20%) ad a pénztár a kifizetendő termék vagy szolgáltatás árából.

 

fogaszat

 

A fogászat az egyik leggyakoribb olyan szolgáltatás, amelyre szükségünk lehet életünk folyamán. A pénztár támogatja a fogszabályozást és a fogfehérítést is. Számos egyéb egészségügyi szolgáltatás is igénybe vehető: szülészet-nőgyógyászati ellátás, őssejt levétel vagy a magánklinikán történő szülés levezetésének a finanszírozása mellett a hozzátartozók bent fekvésének támogatását, nem kötelező védőoltások beadatását, szemészetet (pl.: lézeres szemműtét), bőrgyógyászatot, belgyógyászati és egyéb egészségügyi szolgáltatásokat is.

 

szemészet

 

A magas vérnyomás vagy a cukorbetegség is meglehetősen gyakori betegség hazánkban.  A betegség jól kezelhető az orvosi utasítások követésével és önellenőrzéssel, melyben nagy szerepet játszanak az otthon is használható gyógyászati segédeszközök, a vérnyomásmérő vagy a vércukorszintmérő. Ezeken az eszközökön felül számos termék elszámolható még az egészségpénztáron keresztül, ilyen pl. a testzsír mérő, a szénhidrátmérleg, a lázmérő, az injekciós tű, a pelenka, a gyógylábbeli, a bot, a járókeret, a légzésfigyelő, a lúdtalpbetét a gyógymatrac, szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg, hallókészülék. Ezeket mind lecserélheti egyszerűen és gyorsan egészségpénztári számlája terhére.

 gyógyszer

 

Gyógyszerre sajnos mindenkinek szüksége lehet, akár egyedül él, akár családban. Összesítse családja átlagos havi gyógyszerkiadásait, és fizesse az egész család gyógyszereit egészségpénztári kártyával! Látni fogja, hogy egészségpénztári számlával mennyivel jobban jár.

 

Kedvezményezettet is megjelölhet, így az egész család részesülhet a kedvezményekből. A csecsemők, kisbabák számos különleges terméket igényelnek ápolásuk során, ezeket szintén megvásárolhatja az egészségpénztár terhére. A termékek lehetnek babafürdetők, olajak, krémek, samponok, cumik, cumisüvegek, törlőkendők, fültisztítók, vagy akár pelenkák is.

 

baba

 

A pénztár tagja lehet az a természetes személy, aki a 16. életévét betöltötte és tagdíjfizetést vállal. A befizetés történhet egyénileg vagy munkáltatói hozzájárulásként. Egyre többen élnek az egyéni befizetés lehetőségével, melynek 20%-a a személyi jövedelemadóból visszaigényelhető az egészségpénztárba.

Két évre lekötött összeg és az igénybevett szűrővizsgálatok után további 10-10% visszaigényelhető a személyi jövedelemadóból az éves adóbevallásban. A pénztárral szerződött szolgáltató partnerek jelentős árkedvezményeket (5-30%) nyújtanak az egészségpénztári tagok számára. Segítséget nyújt az előtakarékoskodáshoz, hiszen a számlán lévő összeg után a pénztár negyedévente hozamot fizet, mely kamatadó mentes. A pénztárba befizetett és jóváírt összegek korlátlan ideig felhasználhatók és örökölhetők. Az egész család használhatja az egészségpénztári számlát, hiszen kedvezményezett megjelölhető. Így elszámolható a gyerek pelenkája, testvér orvosi számlája, férj szemüvege, feleség kontaktlencséje vagy akár a nagyszülők gyógyszerei is.

HÍVJON

Segítünk Önnek kiválasztani az optimális megoldást. Munkatársunk visszahívjaVisszahívást kérek