Érthető pénzügyek Önnek:

PénzMentor

By

Felhőtlen nyugdíjas évek

   “Egy kor felett minden arc egyforma, mindenki emlékeztet valakire, és senki sem az, akinek látszik”
/Grecsó Krisztián/
 

 

 

A nyugdíjkérdés sokakat foglalkoztat az országban.

 

A meglévő nyugdíjasokat azért, miért csak ennyi. De ők legalább kapnak állami nyugdíjat. Az emelés miért csak 0,9-1%? A néhány év múlva nyugdíjba menőket az foglalkoztatja, hogy ők kapnak-e nyugdíjat és mennyit. Az összeg függ a szolgálati időtől és a munkabérből befizetett járulék nagyságától. Vannak akik még később, 10-20-30-40…. év múlva érik el a nyugdíjkorhatárt. Ők aztán tényleg nem tudják, mi lesz majd az állami nyugdíj tekintetében.  Többek között azért, mert országunk lakossága folyamatosan öregszik, nincs elég aktív kereső, akik előteremtsék a nyugdíjasok „bérét”.

Ezért is nagyon fontos mindenki számára, hogy amikor elkezd dolgozni, vagy amikor a költségkerete engedi, indítsa el a saját öngondoskodási programját. Ezt minél fiatalabb korban kezdi el  az ember, annál kisebb összeggel lehet számolni erre a havi „befektetésre”.

 

Nyugdíj

 

Nyugdíj esetén célszerű indítani egy önkéntes nyugdíjpénztári számlát és egy nyugdíjbiztosítást. Mind a két terméknél az ügyfél egy általa választott havi díjat fizet. A befizetett összeget befektetik és nyereséget generálnak.

A nyugdíjbiztosításnál a befizetéseken felül biztosítási védelmet is kap az ügyfél az általa választott kockázatokra (baleset, halál, rokkantság…). Nyugdíjbiztosítás esetén a befizetett összegeket és a hozamokat az ügyfél a nyugdíj korhatára elérésekor kapja meg. Ennél a speciális életbiztosítási fajtánál leehetőség van évente 130.000.-Ft adó visszatérítésre is.

 

A nyugdíjpénztárnál lehetőség van 10 év eltelte után a hozamot kivenni a számláról.

 

nyudíjas

 

Nyugdíjbiztosítások esetében lehetőség van olyan szerződés indítására is, amelyben fix hozamot garantálnak. Ez azt jelenti, ha bármi történik, a vállalt hozamot mindenféleképpen ki kell fizetni. Ezeknél az „alacsony” garantált hozamoknál általában magasabbat érnek el a biztosítók alapkezelői és ebből a többlethozamból visszajuttatnak az ügyfélnek. Ki-ki maga dönti el, mennyire kockázattűrő, és annak fényében válasszon a „biztos” és a rizikósabb nyugdíjbiztosítások közül.

 

Hívjon,hogy minél előbb elindíthassa a öngondoskodási programját

 

HÍVJON

Segítünk Önnek kiválasztani az optimális megoldást. Munkatársunk visszahívjaVisszahívást kérek